z popiołu

Grzesiek z nick-ąd

 

w te ostatnie kilka chwil
w nieboskłonie całowieczności
utoczyłem swoim bliskim krwi
pomijając datę ważności

założyłem lekkie półbuty
by zaniosły do upodlenia
posklejałem rozpustą nuty
a uczucia toczyła gangrena


wyliniały pomarszczone brwi
koszmar wystygł na zimnych powiekach
kiedyś ruszą normalniejsze dni

niedowiarkiem w zwyczajność człowieka

potem kupię duży bukiet róż
i zasiądę z tobą do stołu
jedno wiem na pewno już
dla Feniksa trzeba popiołu

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 6 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 29 lutego 2008
anonim
  • Marek Dunat
    się niczego nie czepie . jest git . tfu! jak ja nie cierpie głupich słów. :/

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    może tak lepiej? sam nie wiem........

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    rację masz.. ale cóż nie mam pomysła:((

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    się czepię słowa "swych" na końcu wersu , autora stać na lepszy wybieg, a zastosował tani chwyt.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Tommy Gun
    treść, nastrój, pointa - ekstraklasa, miód, szacunek!!!!. Rytmicznie, nieraz czkawka... no , wiem, wiem Grzesiu...
    (zamknij się Tommy
    zamykam
    mord w kubeł wdziewam
    umykam)
    Pozrdawiam

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Latte
    o wiele;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    a może tak będzie lepiej?

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    ale te dni same się posklejały... i co ja mogę na to?

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Latte
    coś mi nie leży posklejały się szalone dni ale wiem inaczej gubi rytm bez 'się' byłoby dla mnie lepiej

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    czy kilka miesięcy to już staroć?

    · Zgłoś · 16 lat temu