aksamity

Libra

od czasu do czasu zaglądam
za bezmiar nicości jedwab
nadziei i kryształ wiary

podziwiam aksamit nocy
półpłynny jak niewyśniony
dotychczas sen

nabieram pewności pewnej
jak nic i jak wszystko
ufności w te całe jedwabie
kryształy i aksamity

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Libra
Libra
Wiersz · 2 marca 2008
anonim
  • anonim
    Michał Culpa
    Bardzo fajnie. Bądź otwarta, słuchaj starszych :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Libra
    sukcesss... pierwszy sukces. jeszcze raz serdeczne dzięki dla Grześka z nick-ąd.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • estel
    ok. teraz wygląda. fajnie, że jesteś otwarta na rady. z kredytem zaufania puszczam na pierwszą. :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Libra
    hmm... no dobrze, czemu nie, uczymy się na błędach, może w końcu mi sie uda...

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    w całości popieram zmiany zaproponowane przez pana Grzesia . ten symetryczny zapis jest infantylny jak diabli. pomyśl też na zmniejszeniem ilości ,,jak,, ów. :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    zmieniłbym zapis... wyrównał wersy...
    np:
    od czasu do czasu zaglądam
    za bezmiar nicości jedwab
    nadziei i kryształ wiary

    podziwiam aksamit nocy
    półpłynny jak niewyśniony
    dotychczas sen

    nabieram pewności pewnej
    jak nic i jak wszystko
    ufności w te całe jedwabie
    kryształy i aksamity

    zastosowanie przerzutni dodaje metaforyki chyba:))
    pozdrawiam i chylę czoła przed tak delikatnie zbudowanym klimatem w sumie w kilku słowach

    · Zgłoś · 16 lat temu