(z)bieg okoliczności

Grzesiek z nick-ąd

sentencją niekoniecznych zdarzeń

zakuci w szarość biurek

informacyjnych porażeń gałki

ocznej lub muszkatołowej

zabrakło do przepyszności

zgotowanego naprędce losu

 

 

i jakby tego było mało

Pandora kupiła otwieracz

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 2 marca 2008
anonim
  • Latte
    mam chyba dzień taki :

    sentencją niekoniecznych zdarzeń

    zakuci w szarość biurek

    informacyjnych porażeń gałki - ocznej lub muszkatołowej

    zabrakło do przepyszności

    zgotowanego naprędce losu



    i jakby tego było mało

    Pandora kupiła otwieracz

    ta gałka pozostawiona w oddzielnym wiersze wybija mnie z rytmu czytania poza tym przeczytaj jak napisałam "muszkatołowa" ...
    ale jest duże prawdopodobieństwo, że się nie znam...więc spoko

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    a o co w tym tekście chodzi tak w ogóle? Tylko o grę słów? A może autor swą prostotę pisania zagubił niepotrzebnie jednak?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    podobno nie wolno tłumaczyć tekstów...
    ale przypis pod tytułem wszystko chyba wyjaśnia

    dziękuję Latte

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    powinienem zadedykować biurwom, które w niedziele w parku zastępują swoje marzenia wdeptując pety wczorajszych żuli

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Dobra pointa : )

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    a tak ogólnie to są jazdy z tą gałką muszkat. miniaturka ok.

    · Zgłoś · 16 lat
  • szklanka
    zapadnie mi chyba w pamięc :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Łukasz Radwaniak
    Bardzo dobre wykorzystanie związku frazeologicznego.

    · Zgłoś · 16 lat
  • whiteshrew
    prezepyszności tu wyłowiłam sobie :))

    sentencją niekoniecznych zdarzeń
    zakuci w szarość biurek

    zabrakło do przepyszności
    zgotowanego naprędce losu


    i jakby tego było mało
    Pandora kupiła otwieracz


    No prawie całość :]


    · Zgłoś · 16 lat