inaczej nie

Grzesiek z nick-ąd

nie gniewaj się oczu wyrazem

za moje wierszy pisanie

one są duszy obrazem

ty masz w niej wieczne mieszkanie

 

gdy piórem zaskrobię o świcie

nie mów żem jakiś daleki

wiersze zostaną w zeszycie

ty zostaniesz na wieki

 

nie myśl gdy żale piszę

że nie ma we mnie radości

poezję lekko kołyszę

ciebie huśtam z miłości

 

nie smuć się gdy w rozmowie

zamilkną uczucia ciszami

najbardziej siebie wypowiem

galopem między wierszami

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 6 marca 2008
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    jutro poprawię.... jakiś akapicik .. może literówka.. będzie szybko i bezboleśnie:))

    · Zgłoś · 16 lat
  • ...
    jakoś lekko mi się zrobiło... :-)

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    nie ma akapiciku , nie ma nawet literówki :P
    tekst świetny, najbardziej ostatnia strofa.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    wieloznaczny:D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    ojej ! :D ciuciu ciuciu .

    · Zgłoś · 16 lat
  • Tommy Gun
    klasyk, melodia świetna. Gratuluję!!

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    `dam ci serce szczerozłote, dam konika cukrowego...` - buja i Grechutą i Mickiewiczem pobrzmiewa, ale ładnie tak, naturalnie, od razu wypogodnieć w uśmiechu chce się :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Jan Stanisław KICZOR
    A brak znaków przestankowych to:
    a) celowe działanie,
    b) niewiedza gdzie postawić,
    c) niewiedza jakich użyć.

    Stąd zarzuty, Że ktoś ich używa. Ale pisanie
    "strumieniem podświadomości" w poezji nie ma
    zastosowania.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    panie Janie wybieram stanowczo odpowiedź a!
    Po cóż stawiać przecinki, kropki?
    Nie lepiej dać czytelnikowi wolna rękę,by sam mógł przystanąć w miejscu dla siebie najbardziej odpowiednim?
    Chciałem napisać z uszanowaniem z nick-ąd,ale za co niby ten szacunek?
    Li tylko za retoryczne pytania?
    p.s.
    Odsyłam do słownika pod hasło: biały wiersz...

    · Zgłoś · 16 lat
  • Łukasz Radwaniak
    prawie "Liryki lozańskie"

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze