plac wolności miasteczko b

daniel tomczyk

miejscami jestem taki nijaki

jak miasteczko białogard

i zasrane gołębie nad bankomatem PKO BP

 

że nie odróżniam się od tła w które mnie wrysowano

lub sam już nawet nie wiem

bo może

tło nie odróżnia się ode mnie

 

 

gdy myślę w ten drugi sposób czuję się rozgrzeszony

na chwilkę

na sekundę w której zamykasz powiekę

i potem już nic

potem już nie

 

 

miejscami jestem taki nieogolony

jak trzy dni na wojnie międzypłciowej

 

niedorozwinięty z błonami między palcami łatwiej mi się poruszać

daniel tomczyk
daniel tomczyk
Wiersz · 11 marca 2008
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    ech ta "chwilka" nieszczęsna.. zdrobnienia nie dodają uroku nawet maluczkim...

    · Zgłoś · 16 lat
  • ...
    "niedorozwinięty z błonami między palcami łatwiej mi się poruszać" może i łatwiej ale czy nie jałowo?
    a wiersz ciekawy :-)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Libra
    wiersz ciekawy, tyle że ten ostatni wers jest jakiś dziwny, może by to jakoś inaczej zapisać?
    reszta bardzo mi się podoba ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    smarek
    książka mi się przypomina fajna :-) napisałbym jaka ale nazwisko takie trudne.. ;-) Wiersz fajny..

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Tak! Właśnie tak. Nowocześnie i z przekąsem.

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    podoba się, bo czuć autentyczność i spontaniczność myśli. ale zapis faktycznie zmieniłabym. szczególnie w ostatnim wersie.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat

    · Zgłoś · 16 lat
  • whiteshrew
    Najbardziej podoba mi się :

    że nie odróżniam się od tła w które mnie wrysowano

    lub sam już nawet nie wiem

    bo może

    tło nie odróżnia się ode mnie


    a coś zgrzyta w ostatnim wersie, ale ogółem świetny klimat i fajny wiersz:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    tajemnica
    ja przyłączam się do powyższych opinii. Wiersz rewela tylko ten ostatni wers coś zgrzyta. Może po prostu zmienić kolejność wystarczy?
    np.
    "miejscami jestem taki nieogolony
    jak trzy dni na wojnie międzypłciowej
    z błonami między palcami niedorozwinięty
    łatwiej mi się poruszać"

    · Zgłoś · 16 lat
  • karolina
    pierwsza strofa bardzo, potem lekko puszczony. w końcówce znów w porządku. dopracowałabym, bo fajny koncept.

    · Zgłoś · 16 lat