Romeo XX wieku

sylwka

 Siedzi na pomoście

wpatrzony w taflę jeziora

Romeo XX wieku

Z pod powiek czułe spojrzenie

miodowych oczu

otula świat.

Włosy drżą na wietrze

... z zimna

A może z radości

Usta - słodkie, zmysłowe,

lekko drgają

Pragną opowiedzieć

o swoim szczęściu

... a może goryczy

Długo siedzi

romantyczny, zamknięty, znużony

Potem wstaje, odchodzi

     .... Romeo XX wieku.

sylwka
sylwka
Wiersz · 12 marca 2008
anonim
  • anonim
    Michał Culpa
    Nie "z pod" a "spod" powinno być według mnie. Jakoś mi to tak nazbyt zlane, lepiej by się czytało
    podzielone na strofy. Nie obrazisz się, jak się
    trochę pobawię?

    Siedzi na pomoście wpatrzony
    w taflę jeziora Romeo wieku
    dwudziestego. Spod powiek
    czułe spojrzenie miodowych oczu

    otula świat. Włosy drżą z zimna
    na wietrze. A może z radości?
    usta słodkie, zmysłowe, lekko
    drgając pragną opowiedzieć

    o swoim szczęściu.

    A może goryczy?

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    ortograf

    · Zgłoś · 16 lat