w niedokręceniu mego koła
fortuny każdy pragnie inaczej
główną nagrodą jest brak kary
pan wszechwiedzący podał
cztery spółgłoski podobno
pomocne w ujarzmieniu hasła
z kategorii wielkie cytaty
B jak bądź
C jak czujny
J jak jak
W jak ważka
bez zastanowienia
podaję hasło
pierdolę to wszystko
autor naród polski
(nie)zwyciężeni
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz
·
12 marca 2008
"bez zastanowienia wszak"- to "wszak" razi przy czytaniu. Gdyby wiersz ten poleżał dłużej i gdybyś przemyślał raz jeszcze , z pewnością przekazałbyś lepiej to co chciałeś przekazać. Do mnie dotarło słabo.
i po zastanowieniu dobrze, że nie ociosany do końca
jest jakiś wkurzający, chropowaty, gdybyś przeredagował pewnie byłby lepszy, ale czy haczyłby tak samo?
ja kupuję
pozdrawiam
zmieniłem , wyrzuciłem,wygładziłem
i chyba nawet mi smutno
albo morze łez?
a może miłość?
albo w ogóle dusze?
to wszystko kalki.. wiec może po prostu milczeć przecież wszystko już kiedyś zostało powiedziane wiec każde słowo kalka będzie...?
a tak mnie naszło na walkę o możliwość używania powszechnych zwrotów...
a co do wiersza, choć sama jestem zwolenniczką małej ilości słów o dużym ładunku oraz nadawania im określonej formy, lubię czasem chropowato
czy chropowato i sękato znaczy gorzej?
dla mnie prawdziwiej
pozdrawiam
Możesz pisać powrzechnie, czyli nudno, tylko po co skoro potrafisz lepiej
sie jąkać zaczynam...
i tak nie udało mi się wypowiedzieć tego co chciałem...
nawet kwadratura koła nie oddawała niechybności kręcenia się koła bez jakiegokolwiek mojego wpływu..