Posłuchaj, czasami warto

whiteshrew

 

Zapomniałaś

 

jeszcze rok temu z ramion

zwisała umęczona dusza

O mało nie została samobójcą

czarnej torebki

 

padół nie był wart

by nadwerężając siły

wnikać w jego nikłe struktury

 

a teraz proszę na nosie

okulary z plusami

a rękę hołubi nowa aktówka

 

powiedz

czy świat się nagle powiększył?

 

dobrze że chociaż kręgosłup

zostawiłaś dłużej niż fleczki

 

dla ciebie

modus vivendi ma

nie mniej nie więcej jak

trzydzieści cztery kręgi

 

i tylko jako taki

przyniesie procenty

 

Pamiętaj

inwestuj mądrze

 

whiteshrew
whiteshrew
Wiersz · 15 marca 2008
anonim
  • anonim
    Michał Culpa
    słup za mnie przemawia

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    ach myślę że ten rym niezamierzony.. bo strasznie nie pasuje..:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Culpa
    chodzi o vivendi - kręgi? też się nad tym zastanawiałem-

    · Zgłoś · 16 lat
  • whiteshrew
    No ja też myślałam nad rymem, ale kręgi to kręgi a nie kości....zobaczę, może coś wymyślę :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • whiteshrew
    mniej anatomicznie, ale rym przepadł :]

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Culpa
    wcześniej było lepiej:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    No wcześniej było lepiej;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • whiteshrew
    to zmieniam na kręgi:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    znaczki widdzę tylko:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Zapomniałaś



    jeszcze rok temu z ramion

    zwisała umęczona dusza

    O mało nie została samobójcą

    czarnej torebki



    padół nie był wart

    by nadwerężając siły

    wnikać w jego nikłe struktury



    a teraz proszę na nosie

    okulary z plusami

    a rękę hołubi nowa aktówka



    powiedz

    czy świat się nagle powiększył?



    dobrze że chociaż kręgosłup

    zostawiłaś dłużej niż fleczki



    dla ciebie

    modus vivendi ma

    nie mniej nie więcej jak

    trzydzieści cztery kręgi



    i tylko jako taki

    przyniesie procenty



    Pamiętaj

    inwestuj mądrze

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze