***

Joanna Radzewicz


Przyrzeczona nieśmiertelnemu
Temu jedynemu...
Nie znająca szczęścia
W świecie śmiertelnych ciał
Nie mogąca spełnić swojej nieśmiertelności
Stoi na krawędzi rozpaczy
Nie boi się
Nawet jeśli skoczy przecież
Doskonale zna dno...




Joanna Radzewicz
Joanna Radzewicz
Wiersz · 22 września 1999
anonim