dzieci moje
z całego mnie wypisane
przepraszam nie donosiłem
święta trójca* światła
zaniechała pomocy
luxów zabraknie do inkubacji
bądźcie sobą od dziś
samopas oddychając
zanieczyszczonym banałem rymów
dojrzałe umarły
przemijanie jest jak wojna
nikt nie wychodzi z tego
bez szwanku
najwięcej traci
czas
na nas
*święta trójca:
Baczyński,Stachura,Szymborska
Vielen Dank :)