SPECJALISTA W SWYM FACHU

mirokozlov

 

Stoi nad cudzym ciałem

To – całe we krwi leży

Stoi. Ręce zakrwawione

Długi nóż trzymany drżącymi rękami

Kurczowo –

Jakby trzymał się brzytwy

 

Pot ścieka po nim – a on drży z zimna

Krew spływa po niej – a ona nie czuje bólu

Jego oczy otwarte –

Wielkie – jakby chciały zastąpić również jej

Te nigdy nie spojrzą już na świat

 

Idzie

Idzie

Biegnie

Jak najdalej

Nadal nie mogąc uwierzyć w to, co zrobił

Łzy płyną z jego oczu

 

Ale zbiera się szybko w sobie

Przebiera – śpieszy do pracy

Wchodzi

Z uśmiechem na ustach

 

I pytanie:

Co dziś?

I odpowiedź:

Trzy operacje, panie doktorze, i dwóch pacjentów w sali 28

 

Skalpel siostro! – krzyczy...

Oceń ten tekst
mirokozlov
mirokozlov
Wiersz · 19 marca 2008
anonim
  • estel
    zgadzam się z chłopakami. to nie sztuka napisać "idzie idzie biegnie". mirokozlov, pomyśl.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    nie lubię tego opowiadania. nie dla narratora. może gdyby to w poziomie w prozie to byłoby lepiej .

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Znów pointa rozczarowuje.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał C.
    ej, Smarek, co dziś jadłeś? pigułki na inteligencję??

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    smarek (s od super)
    myślę że urok Twoich tekstów w niedopowiedzeniach. Ostatnie dopowiadasz za mocno. Bardziej dowcipy niż wiersze..

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał C.
    a co do wklejania, to podzielam opinię.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał C.
    no, Twoja inwencja i Twój wiersz. Ja tylko proponowałem.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • mirokozlov
    a co do
    Nadal nie mogąc uwierzyć w to, co zrobił - nadal nie wierząc w to, co zrobił - mi tak styka.
    miedzy oboma zdaniami jest zasadnicza różnica i niestety nie dam się przekonać

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • mirokozlov
    a wiesz że było podzielone;) do d... to wklejanie na wywrocie...;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał C.
    Te nigdy nie spojrzą już na świat - to zdanie jak dla mnie do śmieci

    Nadal nie mogąc uwierzyć w to, co zrobił - nadal nie wierząc w to, co zrobił - mi tak styka.

    A całość? No... po Twojemu :D tylko na strofy podziel

    · Zgłoś · 16 lat temu