Łąka jeszcze żywych

pysko_licha

Rozgarniam dłońmi
zasłonę bólu
jestem w środku

dławi mnie smak
ludzkiej bezsilności
pociski mętnych spojrzeń
rozrywają ciało

kładą mnie
gdzie niedawno
ktoś przekwitał

na końcu ścieżki
jarzeniówka

niech jeszcze dziś
nikt nie gaśnie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
pysko_licha
pysko_licha
Wiersz · 19 marca 2008
anonim
  • pysko_licha
    ...na innych zdjęciach zaopatrzona już jestem w stołeczek i podłokietnik ;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    smarek (s od super)
    Pysko.. zwrócę tylko uwagę - bo pewnie tego nie widzisz - że nie sięgasz w okienko avatara. Podłóż sobie jakąś książkę proszę ;-))
    Ostatnie cztery wersy przemawiają do mnie. :-)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • pysko_licha
    dobrze, że nie chrzan ;P

    w ogóle wywalić.. ? ale to wtedy źle na mnie patrzy...
    o ile mnie oko nie zmyla ;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    nauczyli mnie tutaj do minimum używać mnie,mi,mojej..
    i dlatego też z 4 wersu wyrzuciłbym mnie..
    tyle że już się najedli nim musztardę kupiono:))
    wiedziałem:P

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • pysko_licha
    aaa... i tak już nie mogę... rozespałam się i wczytując się w komentarze nie zauwazyłam, że już przegłosowane...

    Pozdrawiam ziewająco

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • pysko_licha
    Więc jestem, jestem, jestem :) Ile wart był zakład?

    Lakoniczne wprowadzenie w klimat? hmmm... Już sie zgubiłam, czego mam się pozbyć.
    Lepsze wydaje mi się pozbycie.. 3,6,7...(?)
    Lecz czy wtedy pisanie me nie stanie się zbyt krótkie?

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    a mi sie podoba:)
    może początek bym skrócił.. :
    pozbyłbym się 3,4 i 5 wersu...
    lub 3 6i 7..
    ale niekoniecznie..

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Dokładnie jak ew. Bez dwóch pierwszych byłoby miodzio.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    Chyba wczoraj się z kimś zastanawiałam czy wrócisz na wywrotę z jakąś wklejką. Komuś bardzo spodobało się Twoje pisanie. Ja obstawiałam, że wrócisz:) Ktoś! pysko_licha wróciła!

    Co do powyższego twora.. hmm.. początkiem mnie nie zachwyciłaś, chociaż gdyby potraktować ten początek jako lakoniczne wprowadzenie w klimat, można to przyjąć. Za to bardzo ciekawie zapisałaś końcówkę, właściwie bez pierwszych dwóch strof byłoby rewelacyjnie. Podoba mi się światło jarzeniówki i ta ścieżka do niego prowadząca. I "kładą mnie gdzie niedawno ktoś przekwitał".. masz niezłe pomysły.

    · Zgłoś · 16 lat temu