Łąka jeszcze żywych

pysko_licha

Rozgarniam dłońmi
zasłonę bólu
jestem w środku

dławi mnie smak
ludzkiej bezsilności
pociski mętnych spojrzeń
rozrywają ciało

kładą mnie
gdzie niedawno
ktoś przekwitał

na końcu ścieżki
jarzeniówka

niech jeszcze dziś
nikt nie gaśnie

pysko_licha
pysko_licha
Wiersz · 19 marca 2008
anonim
  • ew
    Chyba wczoraj się z kimś zastanawiałam czy wrócisz na wywrotę z jakąś wklejką. Komuś bardzo spodobało się Twoje pisanie. Ja obstawiałam, że wrócisz:) Ktoś! pysko_licha wróciła!

    Co do powyższego twora.. hmm.. początkiem mnie nie zachwyciłaś, chociaż gdyby potraktować ten początek jako lakoniczne wprowadzenie w klimat, można to przyjąć. Za to bardzo ciekawie zapisałaś końcówkę, właściwie bez pierwszych dwóch strof byłoby rewelacyjnie. Podoba mi się światło jarzeniówki i ta ścieżka do niego prowadząca. I "kładą mnie gdzie niedawno ktoś przekwitał".. masz niezłe pomysły.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Dokładnie jak ew. Bez dwóch pierwszych byłoby miodzio.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    a mi sie podoba:)
    może początek bym skrócił.. :
    pozbyłbym się 3,4 i 5 wersu...
    lub 3 6i 7..
    ale niekoniecznie..

    · Zgłoś · 16 lat
  • pysko_licha
    Więc jestem, jestem, jestem :) Ile wart był zakład?

    Lakoniczne wprowadzenie w klimat? hmmm... Już sie zgubiłam, czego mam się pozbyć.
    Lepsze wydaje mi się pozbycie.. 3,6,7...(?)
    Lecz czy wtedy pisanie me nie stanie się zbyt krótkie?

    · Zgłoś · 16 lat
  • pysko_licha
    aaa... i tak już nie mogę... rozespałam się i wczytując się w komentarze nie zauwazyłam, że już przegłosowane...

    Pozdrawiam ziewająco

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    nauczyli mnie tutaj do minimum używać mnie,mi,mojej..
    i dlatego też z 4 wersu wyrzuciłbym mnie..
    tyle że już się najedli nim musztardę kupiono:))
    wiedziałem:P

    · Zgłoś · 16 lat
  • pysko_licha
    dobrze, że nie chrzan ;P

    w ogóle wywalić.. ? ale to wtedy źle na mnie patrzy...
    o ile mnie oko nie zmyla ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    smarek (s od super)
    Pysko.. zwrócę tylko uwagę - bo pewnie tego nie widzisz - że nie sięgasz w okienko avatara. Podłóż sobie jakąś książkę proszę ;-))
    Ostatnie cztery wersy przemawiają do mnie. :-)

    · Zgłoś · 16 lat
  • pysko_licha
    ...na innych zdjęciach zaopatrzona już jestem w stołeczek i podłokietnik ;)

    · Zgłoś · 16 lat