***

Ma-ry-chan =)

za siedmioma tysiącami

ludzkich porażek

istnieje miejsce

gdzie to wszystko ma sens.

nie ma pytań, po co żyć

i każdy zna swój cel

 

taka mała Utopia

kraina którą łzy zmyły z map

 

nikt już nie wie

jak tam dojść

i tylko nadzieja

z uśmiechem wskazuje drogę

Ma-ry-chan =)
Ma-ry-chan =)
Wiersz · 20 marca 2008
anonim
  • anonim
    Michał Zły Miś
    proponuję usunąć "to" ze zdania "gdzie to wszystko ma sens". Trochę takie banalne zbyt to wszystko. Jakoś do mnie nie trafiło, nie zachwyciło mnie, nie sprawiło, że to zapamiętam... Dlaczego? Bo treść jest zbyt oczywista.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Zły Miś
    coś Wywrotnica świruje, nie da się wejść na profil autora. Da się coś z tym zrobić???

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Bragi
    Podpisuję się pod Złym. Temat już mocno wyeksploatowany, w powietrzu unosi się lekki zapach wtórności.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    a dla mnie pierwsze 4 i ostatnie 4 stanowią wiersz resztę bym wyrwał:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Nudzi wiersz, wyświechtany. A poetyckość w nim zawarta jest lekko banalna, nic nowego.

    · Zgłoś · 16 lat
  • norka
    A ja odnoszę wrażenie, że gdzieś to czytałam... I jeszcze gdzieś i jeszcze...
    Zgadzam się, że banalny.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    no niestety . temat rzeczywiście wytarty . nie pokazałaś nic nowego. tekst nie zaciekawił , ani nie zaskoczył . technicznie również bardzo przeciętnie .

    · Zgłoś · 16 lat
  • Ma-ry-chan =)
    Cenię sobie Wasze komentarze, ale trudno, żeby jakikolwiek wiersz był od początku do końca oryginalny. Każdy temat jest wyświechtany, bo tak naprawdę wszyscy przeżywamy to samo. A że dla niektórych wierszem jest tylko niezrozumiała wizja kogoś po prochach, to już nie moja wina. Przykro mi, ale wychodzi na to, że w takim razie nie stworzę niczego nadzwyczajnego. Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 16 lat
  • norka
    Smieszne to. Wszystko można pokazać, i nie trzeba być po prochach.
    A nawet jeśli byś pisała o tym, co się filozofom nie śniło, technika jest(jak dla mnie na nie). I zauważ, że nie dla niektórych.ale wszyscy się wyrazili jednogłośnie. Więc może czas zacząć czytać poezje?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    o jakich prochach mówisz ? o ibupromie którego tydzień temu łykałem w ilości sztuk 2 ?

    · Zgłoś · 16 lat