rzut na taśmę

Grzesiek z nick-ąd

czas najwyższy
jeśli nieostatni
sznurowadła skrócić
jak mawiała przedszkolanka
o dwie pętle

szerokim gestem
nie pożegnać byłych
ułudą zamarzeń
nie pożyczyć
niczego nikomu

jeśli za niedotlenieniem

mózgu fajką niepokoju
jest ziemia to

prawdopodobnie
obiecana

zaczekaj tam na mnie
oczu zielenią cierpliwą
pozdzieram tylko
zagięcia kończyn
by nie być
gruboskórnym

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 20 marca 2008
anonim
  • anonim
    PoDrugiejStronie
    ostatnie wersy najbardziej na plus :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    coś mi przedostatnia strofa się pcha pod nóż.. może wywalić ?

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    a nieostatni celowo razem?

    nie wiem czy ta przedostatnia o ktorej mowa jest tu jeszcze, ale to w niej bardzo ladne:
    "jeśli jest ziemia
    to prawdopodobnie
    obiecana"

    no. końcówka suuuper.
    hmm...obojętnie czy to ta czy inna. ale ten ocean i fale i śmieszne to nie. jak dla mnie.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    no właśnie.. coby tu z tym oceanem przepastnym...

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    a nieostatni celowo:))

    · Zgłoś · 16 lat
  • norka
    A mnie troszkę drażni wersyfikacja... Ale ja się nie znam ;)

    Pozdrawiam piekielnie.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    oo. teraz o niebo lepiej jest.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    heheh
    kochanica demona?

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Zły Miś
    jestem za Cielakiem. Dodaj "jeśli" i będzie grało.

    Jeśli za (czymśtam) jest ziemia,
    to prawdopodobnie obiecana.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    tajemnica
    Pięknie. Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze