latawce nie boją się nieba
złożone w pół niczym listy
zwiedzają błękit
boją się ziemi
a ptaki stanowią dystans
słabo im kiedy blisko
są słupy i drzewa
niczym złamane skrzydło
szukają bramy
do niebieskiego
królestwa
Latawce
Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz
·
21 marca 2008
są słupy i drzewa
wyjątkowo nieporadny fragment. całość w sposób tak łatwy i oczywisty podchodzi do tematu, że aż boli.
sorry.
pozdr.
(a Humbert, uważam, że fatalny to za mało...)