A gdyby gdzieś z boku
Zostawić wszelką
Gramatykę
I
Składnie
Gdyby naprzykład
O tu! – bardzo zgrabnie
Dorzucić
Rym no i oczywiście
Wielką (i
Tępą
A jakże) postawić
Sztywno (niczym
no właśnie
Może regułę?)
Dziarską metaforę
Doprawić wiosną
I
Pejzażem zgrabnym
Ot, choćby górskim
Nie mówiąc
Nic.
Nic
Nie mówiąc jawnie
Wyszeptać wszystko jasno i
poprawnie
obrazoburczy
mirokozlov
mirokozlov
Wiersz
·
24 marca 2008
doprawić wiosną i pejzażem zgrabnym" - to super i ogólnie wiersz fajny,taki przewrotny :)
ok. też jest metoda. ładny rym. :)
pozdrawiam