Niebo nigdy nie zamyka wszystkich drzwi

Said Muslim

Niebo nigdy nie zamyka wszystkich drzwi. - przysłowie Chińskie

 

Z Adamem zadaję sobie pytanie:
"Czy rzeczywistość nie zna struktur do Nieba?".
Odwracam wzrok jak Syzyf,
gdy pytasz o sens naszego trudu.
Nazywam siebie oportunistą,
bo nie żywię się w biedronce.
A może mam zły gust? Przecież tam jest
smacznie i tanio.

De gustas nie dysgustas,
zawsze bylem kiepski z języków obcych.
W piątej klasie ukradli mi rower,
a Seneka, że każdy dzień jest stopniem w życiu.
Ja miałem same dopuszczające.
"Czy rzeczywistość nie zna struktur do Nieba?"

Byli tacy, co wierzyli, ale umarli.
Może oni już wiedzą?
Każdy ma swoją drogę - gromią z ambony.
Gdy wchodzę na Centralny to nie widzę Rzymu.

Męczą mnie Gwiazdy i Autorytety.
Wolałbym mieć pięćdziesiąt lat
i usłyszeć od Niemena - jaki dziwny jest ten świat.

Gdy naciskam dzwonek, mówisz:
"Kochanie już Ci otwieram."
Niebo nigdy nie zamyka wszystkich drzwi.

Said Muslim
Said Muslim
Wiersz · 26 marca 2008
anonim
  • anonim
    Pies.
    nooo. Panie Said, mnie bardzo.Męczą mnie Gwiazdy i Autorytety. :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • zimmerman
    wiesz, że bardzo mi się podoba! cytując pewnego Piotra W. 'jaram się' ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Said Muslim
    zły Misiu a powiesz coś ili niet?

    bo dla mnie twa opinia ważniejsza niźli zielone słupki

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Bragi
    Choć mnie też męczą, stwierdzam, że rym (przypadkowy?) 'Wolałbym mieć piĘćdziesiąt lat
    i usłyszeć od Niemena - jaki dziwny jest ten świat.
    "... męczy mnie bardziej.
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    i mnie cholera męczy . jest ni przypiął , ni przyłatał .

    · Zgłoś · 16 lat
  • Said Muslim
    jak i mnie ale nie umiem uchwycić tego inaczej a bardzo mi zależy żeby ten wers się pojawiał.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Pointa wyśmienita. Momentami słabo, momentami siódme niebo, jeżeli mam już się trzymać słownictwa użytego w tekście ; )
    Całość - bdb : )

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    no myślę ,że przez jeden rym nie będziemy tu tkwić wiecznie . a niech sie autor z tego rymu tłumaczy . co mi tam .

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Urughai
    I mam świtem słowo - gdy jest..............wyśmienity wiersz..............Serdecznie Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Urughai
    Masz Tu cień swojego pióra...............w którym nic bym nie zmieniał..............który żyje własnym życiem, to rzadka sztuka.............ale wiesz - ja, to ja

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze