Zostałem wyrzeźbiony
w dłoni
bez słowa na obronę
jak monument z Samotraki
Oskarżany przez sądy
a jednak ciągle na dożywotniej przepustce
W niej działy się losy
zapowiedziane od dawna
Ujrzał ją świat
w ciemności
i w zatrzęsieniu
wkomponowaną w oliwne drzewo
Dłoń
Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz
·
27 marca 2008
bardzo ciekawe, zainteresowało.
Jest ok.