za wytrwałość w prostowaniu
banałów na palmach pierwszeństwa
domek na kurzej stopce
przy placu świętego spokoju
pod numerem pierwszym i ostatnim
a okien pełne ściany
widok na park sztywnych
zasad i reguł nie zmąci
lotnego dymu wyjątków
plac zabaw erointymnych
z babkami z ziarenek prawdy
bez zbędnej huśtawki nastrojów
nagroda wasza moją karą
zasad i reguł nie zmąci
gdyby po sztywnych był przecinek, powstałoby przepiękne określenie cmentarza:)
fajnie, puenta daje do myślenia
jak zwykle z przyjemnością mi się czytało samo :]