***(boję się prawdy)

myślonauta

 

boję się prawdy
znalezionej w
starej szkatułce mamy
gwałtownego pejzażu
nieba
skończonych dusz
i zapomnianych słów

mów

rozmowa to początek
szukania pomysłu
na bajkowe zakończenie
śniadań w drodze do pracy

samemu
najtrudniej przesłuchiwać
myśli nagrane na kasety
w wytartych spodniach
trudno z tobą tak
po prostu rozmawiać

myślonauta
myślonauta
Wiersz · 27 marca 2008
anonim
  • anonim
    smarek (s od super)
    pręgi :-) się przypomniały legionisto

    · Zgłoś · 16 lat
  • myślonauta
    no tak, coś z pręgami ma to wspólnego...

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Zły Miś
    podoba mi się. Coś w tym ciekawego jest. Też oglądałem ''Pręgi''

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Zlikwiduj tylko przecinek i kropkę. Idiotycznie wyglądają na tle wiersza bez reszty interpunkcji ; )

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    Bardzo dobry tekst, wytarte spodnie i trudność nawiązania rozmowy.. świetnie

    · Zgłoś · 16 lat