zdradzona
znieważona
złamana
dziwka ojczyzna
sprzedawana
zamieniana
odtrącana
biało-czerwona kurwa
dla niej
rycerzyki
żołnierzyki
naprzód! padnij!
w bój!
od niej
okularnicy
zawodnicy
medycy
za chlebem, panie
biała z przerażenia
czerwona od krwi
sprzedana
zdradzona
opuszczona
jeszcze polska...
Ale najbardziej ostatnia strofa. Innej alternatywy w formie zapisu nie widzę, bo treść taka nie inna.
Pozytyw : )