ryzykownie na rybich łuskach
bez żagli dryfujemy
zawieszeni tak zwyczajnie
tu i tam
każde na płyciźnie własnych słabości
wskaźniki busoli zawsze wskazują północ
magiczny czas godziny zero zero
jeszcze noc a już dzień
wiedziałeś o tym
spójrz jakie to proste
być w dwóch miejscach jednocześnie
I nie wiedziałem, że to takie proste ; )
Podoba mi się to porównanie do pływania, morza. Tych klimatów.
Wiersz miód
dziękuję