nie ma uniwersalnego
rozmiaru
butów do chodzenia po wodzie
i drążenia błotem
stygmatów
na dłoniach i zachowaniach
stój
powieki są tylko po to
by uchronić
oczy od odbicia
swojej przemalowanej profanacji
zrób ze mnie kulkę
na dworcu
poobracaj w liniach papilarnych
nie zostaw mnie
pod paznokietkami
patrząc przez palce
strzel
w tył głowy
po dawno wyrytej
czerwonej linii
słodkich snów...