(...) biblijne graffiti
zwłaszcza że każda
wydaje się być obiecana wystarczy
płonąć jak krzew
lub upaść na ołtarzu katedry
kawałkami złożonymi
w liturgii i to
kąsanie
(...) imiona
wszystko ma swoją nazwę
na ustach i w drżących
dłoniach
aż do pierwszej próby
kimkolwiek bym
nie był
tak by słowo stało się ciałem
osipp
osipp
Wiersz
·
28 marca 2008
-
Michał Zły Miśpodoba mi się
-
Marcin SierszyńskiCóż to za urywki? Zupełnie nieudany pomysł.
-
Marek Dunati mi się podoba zabieg jakiego używa autor . to inspirujące . sam spróbuję czegoś takiego .