tak by słowo stało się ciałem

osipp

(...) biblijne graffiti

zwłaszcza że każda
wydaje się być obiecana wystarczy
płonąć jak krzew

lub upaść na ołtarzu katedry
kawałkami złożonymi
w liturgii i to

kąsanie

(...) imiona

wszystko ma swoją nazwę
na ustach i w drżących
dłoniach

aż do pierwszej próby
kimkolwiek bym

nie był

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
osipp
osipp
Wiersz · 28 marca 2008
anonim
  • Marek Dunat
    i mi się podoba zabieg jakiego używa autor . to inspirujące . sam spróbuję czegoś takiego .

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Cóż to za urywki? Zupełnie nieudany pomysł.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał Zły Miś
    podoba mi się

    · Zgłoś · 16 lat temu