Przekrzywia łepek, z zaciekawieniem patrząc,
jak krople suną po szkle.
Mruczy coś o Magellanie, wskakując wszędzie tam
gdzie nie powinien i gdzie jeszcze nie był.
Innym razem o Spartakusie, burząc swoimi
łapami spokój i harmonię.
Rzuca cytatami z Cezara,
zaprowadzając hegemonię w moim pokoju.
Pomiaukuje coś o Wandzie Rutkiewicz
wspinając się na szczyty białych firanek.
Nie pije mleka, a w wodzie widzi towarzysza zabaw.
Co dzień zapewnia mi dziesięć prac Heraklesa.
Znoszę to wszystko ze spokojem bo
mój kot jest meteopatą.
Pogoda
Said Muslim
Said Muslim
Wiersz
·
28 marca 2008
-
ewProste i lekkie ma być :) Wiele słów użyłeś ale nie przegadałeś lecz dałeś sie fajnie przyjrzeć kotu :)
-
zimmermanuwielbiam ten utwór, jest tak uroczy. chcę takiego kotka!
-
Pies.:) mówiłam już, nie?:)
-
J.K.Gotard:)