Literatura

HORROR (wiersz)

Bronek

dołujący

uderzony w głowę
z nieobecnym portfelem
na sygnale w sterylny szpital
a tam gładzę purpurową drabinę
na czaszce
zaszyty na kolejny dzień

w izolatce kupczą śmiercią
ktoś prosi o bilet do piekła
w jedną stronę
na własne życzenie

w sali zachłannego ginekologa
człowiek nie wysiadł
na dobrej stacji
i wpadł w maszynkę
do mięsa

wypiszę się na własną prośbę
pójdę do kina
na kłamstwo
będę pękał ze śmiechu


niczego sobie 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 30 marca 2008, 18:40
''a tam'' mi nie pasuje w 1 strofie.
''bilet do piekła w jedną stronę'' trochę wytarte.

Jednak puenta o pękaniu ze śmiechu rekompensuje mi wszystkie minusy i jestem na tak:)
Marek Dunat
Marek Dunat 30 marca 2008, 23:38
Michał wytknął błędy . a ja powiem ,że to Twój drugi , który lubię .
Bronek
Bronek 31 marca 2008, 08:11
dzięki, słucham się dobrych rad Złego i wycinam...., a tam i bilet do piekła...
przysłano: 30 marca 2008 (historia)

Inne teksty autora

OKULARY
Bronek
ANIOŁY
Bronek
KUPA IKARA
Bronek
POCIĄG
Bronek
CO SŁYCHAĆ
Bronek
DŁONIE
Bronek
DEZERTER
Bronek
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca