nic to...

Grzesiek z nick-ąd

Poniewczasie drążącymi rękoma

Wyciągają z szuflady marzenia

Choć jak dobre wino dojrzały

To już nie ma żadnego znaczenia

 

Potraciły się lata sklejone

Któż im niemoc istnienia wybaczy?

Coś podobno jest wybaczone

Lecz to dzisiaj nic już nie znaczy

 

Jak topole jesienią zmęczone

Chcieli smutki liściami odrzucić

Coś spadło

Coś odrzucone

Nikt już na to uwagi nie zwróci

 

W nagłej złości chwytają za biurko

Kolor twarzy na chwilę się zmienia

I nic

Cisza

Siadają

Dla nich też to już nie ma znaczenia

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 1 kwietnia 2008
anonim
  • anonim
    Michał Zły Miś
    specjalnie to zrobiłeś?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    ee nie wiem jak zmienić czcionkę:((

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    pomocy o boscy

    · Zgłoś · 16 lat
  • estel
    ja się boję. :)
    przeczytałam raniąc oczy o czcionkę i gdzieś w tle zabrzmiało SDM. więc pięknie, kupujesz mnie rękoma do góry w ostatniej strofie.
    czcionka Cię wybrała, czy jak?

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    tajemna
    W drugiej strofie "cos" zamiast "coś" jeśli dobrze rozszyfrowałam :)
    Przepiękny tekst Grześku... nic tylko czapki z głów.... :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    teraz znowu się strofy posklejały:((
    co za jakas para-no-ja..

    · Zgłoś · 16 lat
  • estel
    teraz to już wszystko gra.

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    Naprawdę jestem pod wrażeniem. Łączyć niebanalną treść z wysmakowanym rymem - wyrazy szacunku Grześku :)
    Wiersz zabieram do ulubionych, bo mi myśl w nim zawarta i pięknie wysnuta bardzo się spodobała :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    dziękuję:))
    miło mi:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Martinezz123
    "Jak topole jesienią zmęczone
    Chcieli smutki liściami odrzucić"
    Matko jedyna zlituj się nad memi synapsami.
    Tragedia, grafomania, przedpotopowa estetyka odtwarzana nieumiejętnie.
    Do szuflady, do pokazania mamie i dziewczynie.

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze