po co się było wygłupiać

osipp

... teraz wszyscy mamy swoją golgotę

(jezus chrystus superstar)

 

że przez krzyż lub nadzieję

kłopot tylko z milczeniem to tak jakby

obudzić się nagi i czerpać z wielu źródeł

 

stąd ta krew i ciało

 

(...) drogowskazy

 

zesztywnieć aż do wspólnego języka

czy też przylegać do ściany wtedy każda

ciemność goi albo

 

rozpada

 

(...) punk rock is dead

 

jedynie to tylko momenty i chmary much

nad kranion

 

coś kończy i zaczyna

Oceń ten tekst
osipp
osipp
Wiersz · 2 kwietnia 2008
anonim
  • anonim
    tajemna
    bez jednego się* ;)))

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    tajemna
    No i znowu się z Anathemą się zgodzę. Co do joty jak On. :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał Zły Miś
    jasne, że obecnie tworzony punk to kupa, ale zawsze przecież można grzebać w starociach :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    obudzić się nagim raczej powinno być. co do punka coraz bardziej sie zgadzam . komercja i jeszcze raz komercja . wiersz ok, ale bez tych zasrawajacych (...)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    NIe rozumiem po co te (...).
    Poza tym lekko rozstrzelany - lekki minus.
    Treściowo jest dobrze. I ciekawie.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał Zły Miś
    Punx not dead:)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał Zły Miś
    nie zgadzam się z jednym:)

    · Zgłoś · 16 lat temu