Literatura

Z piętra wyżej (wiersz)

Goosfrabba

 

dotknął mnie przez folię
rękawiczką z białego lateksu
z obrzydłą miną

chwycił za czarny worek
mocno upchał silnymi rękami
i zapiął pod szyją

zabrał nadziejna stare lata
powiedział że na światło w tunelu
muszę zaczekać do wtorku

kat w zamszowym kapturze


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
tajemnica
tajemnica 6 kwietnia 2008, 00:49
nadziejęna - popraw sobie literówkę ;)
..
.. 6 kwietnia 2008, 02:58
jeśli rękawiczką z białego lateksu, to przez gumę, a nie folię.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 6 kwietnia 2008, 10:33
Hm hm hm. Nie najgorsze to.
Goosfrabba
Goosfrabba 6 kwietnia 2008, 15:15
pomiędzy lateksową rękawiczką a nim była folia ;)
..
.. 6 kwietnia 2008, 19:05
:-) a no chyba że tak :-)
Marek Dunat
Marek Dunat 7 kwietnia 2008, 14:43
wytłumaczysz mi ten wers? :

zabrał nadziejna stare lata
tajemnica
tajemnica 7 kwietnia 2008, 14:56
na początku było tak:
"zabrał nadziejęna stare lata"
napisałam żeby autor poprawił. może przy poprawianiu literówki zrobiła się następna? ;)
ew
ew 7 kwietnia 2008, 16:56
dotknął mnie przez folię
rękawiczką z białego lateksu
z obrzydłą miną
- rękawiczka miała obrzydłą minę ?

oj, Goosfrabba , na kolanie żeś to pisał czy jak ?
Zły Miś
Zły Miś 7 kwietnia 2008, 16:57
może być obrzydła mina? chyba raczej obrzydzona? bo obrzydnąć może coś, np. szkoła.
Zły Miś
Zły Miś 7 kwietnia 2008, 16:58
nadziejna - nadzieję na
Goosfrabba
Goosfrabba 7 kwietnia 2008, 18:49
ojeej, trochę się tych błędów narobiło :P Już poprawiam.
Goosfrabba
Goosfrabba 7 kwietnia 2008, 18:50
już za późno, no trudno. Miało być:

dotknął mnie przez folię
rękawiczką z białego lateksu
z obrzydłą miną

chwycił za czarny worek
mocno upchał silnymi rękami
i zapiął pod szyją

zabrał nadzieję na stare lata
powiedział że na światło w tunelu
muszę zaczekać do wtorku

kat w zamszowym kapturze
ew
ew 8 kwietnia 2008, 16:44
następnym razem po prosu przemyśl zanim wkleisz:)
przysłano: 5 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

Wspomnienie
Goosfrabba
w krótkiej partii
Goosfrabba
Piętro wyżej
Goosfrabba
Migawki
Goosfrabba
Przedwiośnie
Goosfrabba
NIEPOKÓJ
Goosfrabba
Grudzień Mamo
Goosfrabba
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca