Kawa i kran

LitlleDragon

2007-08-17

... aromat pamiętamy nawet po latach, słów niestety nie…

poranna kawa smakuje melancholią

chleb smarowany twoim uśmiechem

stracił słodycz malin

 

ocierająca się kosmata myśl

pomimo zdawkowego

psik

nie chce odejść

 

kapiąca tęsknota

z nie dokręconego kranu

spłukuje resztki wczorajszego razem

 

zapisana wiśniowym kolorem wiadomość

lekko drży w przeciągu czasu

przygnieciona dzisiejszymi wiadomościami

 

przekręcając klucz zamykam życie

tylko bordowo-czerwona smuga

ciągle jakoś wykrzywiona

 

chyba przez

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
LitlleDragon
LitlleDragon
Wiersz · 6 kwietnia 2008
anonim
  • Marek Dunat
  • Marek Dunat
    bordowo czerwona smuga działa nieraz cuda.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    no wygłaskała...:)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • whiteshrew
    ładne wiersze miło się głaszcze ;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • LitlleDragon
    no Fajnacko:D Zmieniłaś kosmetycznie, ale takie kobiece głaskanie dobrze mu zrobiło:D Dzięki

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • whiteshrew
    Mam nadzieję, że nie obrazisz się na moją wizje tego wiersza. Nie pokusiłabym się na drobne wtrącenia, gdyby wiersz nie był dobry:) Bardzo osobiście podeszłam do niego, bo coś mi przypomina:)

    poranna kawa smakuje melancholią
    chleb przykryty twoim uśmiechem
    stracił słodycz malin


    ocierająca się kosmata myśl
    pomimo zdawkowego
    a psik
    nie chce odejść


    kapiąca tęsknota
    z nie dokręconego kranu
    spłukuje resztki wczorajszego razem


    zapisana wiśniowym kolorem notatka
    lekko drży w przeciągu czasu
    przygnieciona dzisiejszymi wiadomościami



    przekręcając klucz zamykam życie
    tylko bordowo-czerwona smuga
    ciągle jakoś wykrzywiona


    chyba przez
    ciebie

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • LitlleDragon
    tajemna
    bo to taki kran myślowy:)każdy kolor do czegoś się odnosi.Dzięki za zajrzenie

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    tajemna
    chyba niedokręconego*. Wydaje mi się niedokończony. I trochę za dużo kolorów jak dla mnie. Trzecia i czwarta strofka wg mnie najfajniejsze z tekstu. Pozdrawiam ;)


    · Zgłoś · 16 lat temu