Delirium Tremens

Goosfrabba


kiedyś osocze bywało słodsze
kiedy spijałem je z młodych warg
 
sączyłem noce
skończony wietrzną pogodą
rymowanymi drogami do domu
 
krawędziom dna obiłem
mordę nie raz nie dwa
 
zaklęty na umór na trochę
zaklęty w kamień
 
między konary losu
i szkło
układałem głowę
 
między kolana
rozum

 

Oceń ten tekst
Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz · 10 kwietnia 2008
anonim
  • Goosfrabba
    Nie dawałem tego tytułu po to, żeby sprawić wrażenie bardziej elokwentnego niż jestem w rzeczywistości. Nie szukałem na siłę takiej formuły. W moim otoczeniu b. często używa się tego stwierdzenia. Jak ulał spasowało mi do treści wiersza :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    KaprysnaBrunetka
    hm czy tutaj przyjeło się ze im bardziej egzotyczny/udziwniony tytuł tym lepiej? Według mnie nie świadczy to o elokwencji... a do tego wiersza zwyczajnie nie pasuje.

    a u mnie "rozum miedzy kolanami" wywołał głupkowaty usmiech na twarzy, skoro tak juz wymieniamy się wrażeniami :D

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Kuba Nowakowski
    mnie też

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    rozum między kolanami przekonał mnie ostatecznie.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    Tytułu nie można było po polsku, co ? Trzeba było łaciną, tak mądrzej, prawda ? Byleby pan Mikołaj tu nigdy nie musiał zaglądać..
    Końcówka mi się bardzo podoba , obrazowo napisałeś. Sądzę jednak , że w tym temacie trzeba by dodać trochę bełkotu, trochę nieświadomości. Peel jakoś mi się mija z wierszem.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Bla bla bla. 'kiedyś było inaczej, kiedyś było lepiej'. Cały wiersz w jednym zdaniu. Niestety, nie udał się.

    'rozum'. taki wyklęty od reszty. Nie mogę rozczytać znaczenia tego słowa w tym kontekście. Wygląda jakby sobie przyleciało ; )

    Cóż, nie raz czytałem Twoje znacznie lepsze.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał Zły Miś
    mordę nie raz nie dwa - takie mało poetyckie, jak dla mnie. mieszane odczucia mam, po raz kolejny...

    · Zgłoś · 16 lat temu