w dalszej części Tukidydes
opowiada o wojnie
pokrętnych mowach wodzów
zabiegach dyplomatycznych
jeżeli tematem poezji
ma być spacer w ateńskim parku
niechlujne opowiastki marzycieli
przesłania społeczne
nauczanie i mądrość
to co po nas zostanie
będzie jak wykład
na temat współczesności
wybieram poezję
rzeczy martwych,
ja.
Dlaczego brak klasyków?
staryniedźwiedź.
staryniedźwiedź.
Wiersz
·
12 kwietnia 2008
"to co po nas zostanie" - źle się czyta, można pogubić się w "to co po" ;) ale to takie moje odczucie i drobiazg, ja jednak byłabym za maleńką kosmetyczną zmianą tego zapisu.
Pozdrawiam
Andrzej Talarek