gruntownie

Grzesiek z nick-ąd

 

pomaluję ci kiedyś

może nasze wspólne

mieszkanie ważna rzecz

 

łazienkę przetrę błękitem

 

na bieli fal niespokojnych

by stopy twoje bose

ale za to gorące

 

w sypialni bez baldachimów

(owady nie będą proszone)

róż zamaluję w zieleń

stosunki wymagają

odmłodzeń

 

 

kominek wydrę piaskowcom

w tonacji beż-prosto z-plaż

chłód nie tylko zewnętrzny

spędzimy melodią

palonego drwa

 

 

z niekorowanych brzóz

płaczących ćwierćwiekiem

po bezdrożach

bar przy którym zapijemy

winami okna na świat

wcale nieboży

 

 

kuchnię pozostawię losowi

zawsze nam coś zgotuje

byśmy mogli codziennością

przyprawiać to nasze

przemijanie

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 13 kwietnia 2008
anonim
  • anonim
    Michał Zły Miś
    a jednak wróciłeś.

    pomaluje - pomaluję
    beż-prosto z-plaż - może to kursywą?
    (nie)boży - moim zdaniem bez tego nawiasu byłoby lepiej -> wcale nie boży
    prze(cież nie)mijanie - tego z kolei nie kapuję:)

    ale to tylko drobne korekty, z których jeśli zechcesz skorzystać, jeśli nie, to nie. Powiem tylko jedno - wiersz jest i wydaje mi się, że dobry.
    Więc co? Witamy ponownie? :) a może ''Wilkommen nochmal, Herr Grzegorz''? :D

    · Zgłoś · 16 lat
  • pysko_licha
    przemijanie ...:)

    ciekawy, o kim to pewnie cii? ;)


    · Zgłoś · 16 lat
  • pysko_licha
    tę codzienność zgotuję Wam ja - niecodzienną ;) z odrobiną przyprawy do kawy rano ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    do kawy? oby ale cii.. będzie już uważać:DD

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    hayde
    Chyba najbardziej podobało mi się:
    "róż zamaluję w zieleń
    stosunki wymagają
    odmłodzeń" - zmyślne :)

    a gryzą mi się lazury oceanów - taki banalny epitet w tak niebanalnym wierszu?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    no zmieniłem te lazury w biel.. może teraz?

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    Tetmajer mi sie nasunął i "a kiedy będziesz moją żoną"
    ostatni wers z tym nawiasem nie dociera do mnie jakoś . Reszta obietnicą, która przekonuje

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    więc wywaliłem nawias i jego zawartość znikomą:D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    czy ktos może zmniejszyć przerwy miedzy strofami?!

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Zły Miś
    no nie wypadałoby przepaściami zaprzepaszczać wiersz :)

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze