kiedy wejrzysz tam znowu
kiedy wejrzy tu samo ty?
dziurawo, przewrotnie z błaznem przy uchu
robisz fikołki z lustrem w kieszeni
uparcie powtarzasz linijki słów
chcąc nie chcąc - lubieżnie wciąż obco
stroisz swoje zmysły kolorem mych myśli
w cień ubierasz swoje dłonie kąpiące się w ciszy
I znowu wylatujesz
jak bocian bo życie
wejrzyj tam wcześnie
tu sama ja
mych myśli - moich myśli
swe dłonie - swoje dłonie -> lepiej brzmi
a puenta... taka dziwna jakaś :)
"dziurawo, przewrotnie z błaznem przy uchu
robisz fikołki z lustrem w kieszeni
uparcie powtarzasz linijki słów
chcąc nie chcąc - lubieżnie (ale, lecz, jakby, itp) wciąż obco
....................Serdecznie Pozdrawiam!
Podobają mi się te wersy:
"stroisz swoje zmysły kolorem mych myśli
w cień ubierasz swoje dłonie kąpiące się w ciszy".
:)
Przeciętny tekst, bardzo przeciętny.
w kazdym razie uwazam ze ta Wasza komuna powinna istniec...ale...bez zadnych opiniujacych ludzioof (excuse my language) , uwazam i szanuje to co kazdy napisal,cokolwiek i jakkolwiek by to brzmialo (to jest ich,nasze i oryginalne)....aha i jesli chodzi o bledy gramatyczne - to mysle ze sami powinniscie je poprawiac. Jeszcze raz z calym szacunkiemprzeprosiny jesli kogos urazilam i zarazem pozdrowienia dla calej 'Mafii Wywroty(owej)' ! M.M.