zszedłem schodami do piwnicy
mam tam mały warsztat
bogaty
jestem tylko spadkobiercą
rzadko tu zaglądam
to najczęściej
teraz go przekwalifikuję
poukładam narzędzia
nie na dziś
na jutro
rozpoznam co w rzemiośle
nauczę się trochę
tyle
co z dziś
a raczej z wczoraj
napiszę pierwszy wiersz
taki jak przedtem
taki jak dziś
taki na jutro
Pozdrawiam
i coś jeszcze...
żeby się nie pogubić