Stara aktorka
Dla swoich widzów
Kobieta o trzech twarzach
Ta pierwsza z lat młodości
Wzlotu do sławy
Piękna urodą okładek
Kolorowych zdjęć
Ta druga z ostatniej ważnej roli
Piękna dojrzałością kobiety
Mądrością doświadczenia
Ta trzecia rzadko widziana
Ukradkiem w supermarkecie
Przy stoisku z pietruszką
Piękna pięknem starości
Często niezrozumiałym
Dla siebie zawsze ta sama
W nieprzeliczonej ilości
Kadrów i zdjęć
Pamiątek lat minionych
Wielkiej stopklatce życia
Którą tylko Bóg i ona
Zatrzymują w bezczasie
Czeka idąc
Do ostatniej roli
Uśmiechnięta
Zawsze gotowa
Mądra pięknem
Zachodzącym
W gałęziach
Zmarszczek
może po pierwszych dwóch wersach pauza?
sam nie wiem:)
i podzieliłbym własnie wedle twazry na strofy..
bedzie chyba bardziej czytelne
Dla swoich widzów
Kobieta o trzech twarzach
pierwsza z lat młodości
Wzlotu do sławy
Piękna urodą okładek
Kolorowych zdjęć
druga z ostatniej ważnej roli
Piękna dojrzałością kobiety
Mądrością doświadczenia
itp itd":)
dla swoich widzów kobieta o trzech twarzach
pierwsza z lat młodości wzlotu do sławy
piękna urodą okładek kolorowych zdjęć
druga z ostatniej ważnej roli
piękna dojrzałością kobiety
mądrością doświadczenia
trzecia rzadko widziana ukradkiem w supermarkecie
przy stoisku z pietruszką
piękna pięknem starości często niezrozumiałym
dla siebie zawsze ta sama
w nieprzeliczonej ilości kadrów i zdjęć
pamiątek lat minionych stopklatce życia
którą tylko Bóg i ona zatrzymują w bezczasie
czeka idąc do ostatniej roli
uśmiechnięta zawsze gotowa
mądra pięknem zachodzącym
w gałęziach zmarszczek
Podoba mi się przesłanie, gdyby w takiej formie jak wyżej został podany podobałby mi sie jeszcze bardziej. Oczywiście to tylko moje zdanie. Pozdrawiam ciepło :)
Pozdrawiam
Andrzej Talarek