2007-04-04
…zabijanie wczoraj nie zagwarantuje lepszego dziÅ›...
wczorajsze szczęście wymieszane łzami
włożyłaś w garści piachu rzuconego na wiatr
zapach umierajÄ…cych kwiatów
tłumiony stęchlizną ziemi wżera się w ciało
pali
zamykasz oczy- dlaczego
tak boli- dlaczego
spadająca złota łuska
rozdziera monotoniÄ™ ciszy
kawałkiem ołowiu przerwane istnienie
tak boli- dlaczego
to bym wywalił w diabły.. niczego nie wnosi a w oczy kole:(
otóż stanę okoniem.Nie wiem dla czego, wszyscy poszli za głosem Grześka?
Grzegorzu otóż wnosi i to bardzo wiele.przeczytaj jeszcze raz tekst do wersu pali.enter i.......
"zamykasz oczy-dlaczego "---to jest jakby jedna część historii.czyli coś się stało a Peel czy Pell?:)(zawsze sądziłem,że to góralskie określenie faceta;))Z CAłYM SZACUNKIEM DLA GOROLI!!!!!!!!!;))zastanawia się "dlaczego", dalej zaczyna się od końca, czyli od stwierdzenia, a dopiero narrator wyjaśnia co się stało.Dla tego jest tak ważny ten dwu wers i pisany kursywą, dla podkreślenia tegoż aspektu.
gadaj,gadaj i polewaj czarnogórska przepalankÄ™:DDDDDDDDDD"KÅ‚ala!!!KÅ... jak to mówili Serbi w "Jak rozpÄ™taÅ‚em II wojne Å›wiatowÄ…":))) co znaczy w wolnym tÅ‚umaczeniu-"Cicho!!!!!!!! "::)))))