Wyznanie

Paweł Rogoziński


Gdy teraz wspominam przeszłość,
Czuję, że czas staje w miejscu...
Wspominam
Przyjemny ciężar Twojej głowy,
Spoczywającej na moich kolanach.
Wtedy - kochałem Cię.
Gdy pierwszy raz spacerowaliśmy
Trzymając się pod ręce.
Wtedy - kochałem Cię.
Gdy pierwszy raz przytuliłem Cię
I poczułem ciepło Twego ciała.
Wtedy - kochałem Cię.
Gdy pierwszy raz nasze usta się spotkały
I dłonie splotły w miłosnym geście
Wtedy - kochałem Cię.
I teraz gdy patrzę w Twoje oczy
I widzę radość i smutek,
Gorycz życia i piękno marzeń,
Widzę Ciebie taką jaką jesteś...
Teraz - kocham...
I pragnę Ciebie!

Dedicated to: Mnie samemu...


Paweł Rogoziński
Paweł Rogoziński
Wiersz · 22 września 1999
anonim