Literatura

rozdartym... (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

w świątyni porannej kontemplacji

ze Stachurą rozdartym na strony

świadomość potrzeb popycha
do coraz nowszych


nie chce mi się

bez żalu lecz
z wyrzutem przepędzam

swoje dziś do jutra

 

coś zbudować muszę

by być jeszcze

 

niewymarzonym sobą


dobry+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 17 kwietnia 2008, 02:34
nie chce mi się - ja bym to zapisał w jednym wyrazie, ale to takie moje widzimisię.
urughai
urughai 17 kwietnia 2008, 07:31
"w świątyni porannej kontemplacji
ze Stachurą rozdartym na strony
świadomość potrzeb popycha
do coraz nowszych

nie chce mi się

bez żalu lecz
z wyrzutem przepędzam
swoje dziś do jutra

coś zbudować muszę
by być jeszcze

niewymarzonym sobą"

Niedomówiony tytuł poddaje jedną myśl do pierwszego wersu.............no ale cóż - przepraszam za wtargnięcie w cień twego pióra - jakby co poślij parę głębszych c..i i będziemy kvita............nadmienię tylko, że bez zbędnych słów........jest wiersz..........Serdecznie Pozdrawiam!
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 17 kwietnia 2008, 17:55
no dzięki:) rzeczywiście znacznie inaczej i chyba lepiej:))
estel
estel 17 kwietnia 2008, 18:26
w końcu 'nie jest za późno'. :)
tylko nic na siłę!
Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak 17 kwietnia 2008, 21:02
Zmartwychwstanie po nocy
pełne jest niemocy
...
... 17 kwietnia 2008, 22:12
poruszający.. trochę "inny" w Twoim dorobku, na ile znam. służy Ci ta forma...
przysłano: 16 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca