krótka historia świata

hipopotam

ucieka
jak wiedza tajemna homerowi
jak kamień syzyfa
jak sokratesa zbawienie
jak krzyż chrystusa
jak cezar
jak rolandowi róg
jak hodona oddziały pod cedynią
jak krzyżowcy z jerozolimy
jak angielskie strzały pod azinkort
jak turcy z bułgarii
jak córka kochanowskiemu
jak katolicyzm broiglowi
jak z kościoła wierni
jak pomorze polsce
jak bóg ludziom
jak trzciny na wietrze
jak mury lizbony
jak kandyd po świecie
jak rejtan w sejmie
jak kordian od cara
jak konrad przed diabłem
jak powstańcy z redut
jak sienkiewicz cenzurze
jak piłsudski przed ruskimi
jak niemcy pod ipr
jak lechoń zrzuca płaszcz konrada
jak endecja zza granicy
jak szewcy witkacemu
jak picasso z hiszpanii
jak hitler przed nożyczkami
jak stalin
jak baczyński przed kulą
jak polska przed wolnością
jak wojaczek przed nimi wszystkimi
jak kaczmarski przed interpretacją
jak sny przed rzeczywistością
życie kurwa Mi
ucieka

Oceń ten tekst
hipopotam
hipopotam
Wiersz · 18 kwietnia 2008
anonim
  • anonim
    Michał Zły Miś
    jakbym zignorował, to bym w ogóle komentarza nie napisał. I przecież nie zanegowałem całkowicie, proszę o dokładne czytanie komentarzy.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • hipopotam
    wyrażać opinię tak,ale całkowicie go negować, to lekka przesada. Trochę to ignoranckie.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał Zły Miś
    po to są komentarze, żeby wyrazić swoją opinię

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • hipopotam
    oj,kolego nie tobie oceniać co wierszem jest,a co nie.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    żyrafa nie hipopotam . żyrafa z jak-iem.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał Zły Miś
    i JAK? haha, wiersz to nie jest, ale wersy same w sobie, jako spostrzeżenia są OK. ale jako wiersz to na 1.
    pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat temu