Poczekalnie

Goosfrabba

 



gdy wszystko ze szkła jest
i ty i ja i świat
podłe są i zimne krajobrazy

skostniałe mury między nami
rosną drwią
krzyczą wrogością

gromy witają każde spotkanie
wołaniem o ciszę

suchymi wierzbami
pociesza się smutny dzień
zgubiony liść pyta o drogę
do szczęścia

powtarzam kolejno wymarłe słowa
czas pokaże

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz · 19 kwietnia 2008
anonim
  • Goosfrabba
    ew, jakbyś zgadła ;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    prosto, poprawnie, z tęsknotą w tle, z zimnem samotności.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Przeciętnie, ale czytanie dostarczyło jakichś wrażeń estetycznych ; )

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    smarek (s od super)
    aaa...
    zobaczyłem pytanie to odpowiedziałem :-)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał Zły Miś
    nie Ciebie się pytam, Smarku, a autora!

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    smarek (s od super)
    literówka:
    zimnie - zimne
    co się pytacie - dawajcie :-)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    ja też dam
    jeśli chcesz:)))

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał Zły Miś
    kolejny dzisiaj poprawny wiersz bez fajerwerków... No trudno. Daję wartościowy - chcesz?

    · Zgłoś · 16 lat temu