Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze
Odpowiedział im: Wystarczy
Ewangelia wg św. Łukasza 22, 38
w imię dobra i prawa
bez obowiązku walka
przyjemność deptania płazińców
przeżartych koneksjami w imię dobrego nastroju
nieznanego tobie
plugawa nacja stojąca po drugiej stronie barykady
nie rozumie Don Kichota
/już dawno przestała wierzyć w miłość/
po co i tak widzi tylko siebie
jestem podobna do nich choć po twojej stronie od wieków
nie jestem Dulcyneą
/już dawno przestałam czekać/
Pani Caffeine. O tyle, o ile lubię czytać Twoją twórczość, ten mnie nie zaciekawił i jutro pewnie nie będę go pamiętał. Przepraszam, ale każdy ma gorszy dzień, wiem coś o tym :)
pozdrawiam!