Małe radości

Andrzej Talarek

  

Małe radości

 

Błyszczą w szarości dnia

Małe kropelki słońca

Zabłąkane promienie

Brylantowej radości

Złapane w pajęczyny losu

Świecą w ciemności nocy

Mruczące gwiazdeczki

Świętojańskie stwory

Prowadzące z życiem

Przez nieodgadniony las

Budzą przebłyski świtu

Śpiewne ptasie rozmowy

Otwierają oczy zamknięte

Snem nocy prześnionej

Uśmiechem minionego dnia

Wiodą nas w zapomnienie

Własnej drogi przerwanej

Trudnej do przewidzenia

Długie szeregi mrówek

Zmierzających do celu

Spokój

Spokój

Spokój

Uspokojenie myśli

Radość z małego

Szczęście znalezione

Wypełniające dłonie

Szukającym

Andrzej Talarek
Andrzej Talarek
Wiersz · 20 kwietnia 2008
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    podziel to na strofy..
    tak ładnie prosze:))

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    smarek (s od super)
    tak... Grzesiek się zna, posłuchaj :-)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    i wywal te wszystkie duże litery....

    · Zgłoś · 16 lat
  • estel
    Pod przesłaniem podpisuję się obyczterema kończynami. Proszę nam niczego nie zazdrościć, tylko kontynuować wklejanie wierszy, tu wszyscy się uczymy. Powyższy w porównaniu z tymi o drzewach na przykład, nie niesie zatrzymania oddechu bodaj na chwilę - czego osobiście w poezji szukam.

    · Zgłoś · 16 lat