Miłość w REM

Krzysztof Kleszcz

 

(REM -  faza snu, w której występują
szybkie ruchy gałek ocznych; (ang. Rapid Eye Movement).
Na tym etapie snu występuje wysoka aktywność mózgu,
oddech jest nieregularny, wzrasta częstość skurczów serca.
To właśnie w tym cyklu pojawiają się marzenia senne)

 

 

 

 

Zaśnijmy w łyżeczkę, by nabrać słodkiego,
a syn, co się wyśni, niech ma twoje oczy,
bym bardziej go kochał, niech ma twoje loki.
Moja pewność w miejscu dawniejszego chyba.

Gdy śpię, pod powieką - siedzisz w samochodzie,
znów odgarniasz włosy, elektryczna szyba

otwiera się - potem, przymierzasz w salonie
swe ślubne pantofle, a pianistka czule
dotyka klawiszy (jestem pewien częściej
dotyka tych białych). W kuli - złota ryba

pyta o życzenia, ja mówię - mam wszystko,
zły adres, pomyłka, złotousta, wybacz!

Kawa z mlekiem rano, wina łyk - wieczorem,
mp3 w m-4, kwiaty doniczkowe,
podróże nad morze, po górach wspinaczka,
w źrenicy się mota, przetwarza i gdyba.

Budzę się i znikasz, zostawiasz wydarte
serce papierowe i napis, że zrywasz.

 

 

Krzysztof Kleszcz
Krzysztof Kleszcz
Wiersz · 22 kwietnia 2008
anonim
  • anonim
    smarek (s od super)
    pusto :-( nie ma tekstu

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Zły Miś
    Krzysiek, nic tu nie ma:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Krzysztof Kleszcz
    już jest. sorry jakiś błąd.

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    mp3 w m-4 - paskudzisz tekst takim czymś? Ty?
    nie do wiary..

    · Zgłoś · 16 lat
  • Krzysztof Kleszcz
    ew - jestem zadowolony z tego fragmentu

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    a ja nie i co mi zrobisz?

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Zły Miś
    ryba czy rybka? mi z kolei nie przeszkadza mp3 w m-4, a nawet się podoba. No, te cyfry mogą drażnić, ale ogólnie jest dobrze. Aha, czy po wspinaczce powinien być przecinek?

    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat
  • Krzysztof Kleszcz
    ew - nic ci nie zrobię, rozumiem, że może się nie podobać. ale 'świętego oburzenia' nie rozumiem ;-))

    Michał zły - ryba - bo rym

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    smarek (s od super)
    zakończenie mnie zawiodło. mp też mi się nie podoba, a tak fajnie obiecywał wiersz

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    no bo ja, Krzysztof, nauczyłam się klasę w Twoich wierszach czytać a takie wstawki typu cyferki, no to kurcze ..

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze