wojownik

guliwer

sprowadź się do nicości przez pustki swej twarzy

odmawiając zaklęcia pokonaj złe obrazy

pozostaw w spokoju poczęte swe żądze

i nie daj się światu kupić za pieniądze

 

uważaj jednak na chciwe słabości

nigdy nie walcz po stronie ciemności

człowiek to istota przez boga stworzona

każdy ją zniszczy lecz nikt nie pokona

 

 

guliwer
guliwer
Wiersz · 23 kwietnia 2008
anonim
  • anonim
    Michał Zły Miś
    Kuba, przecież Ty nie pochodzisz z Częstochowy?

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    poradnikowo pojechałeś, a ja poradnika nie kupię w życiu. Wiersza lepiej napisz.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Moralizatorsko, a liryka zwrotu do adresata tylko działa na niekorzyść. No i te rymy... : /

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    nieciekawe rymy , mentorstwo . to kiepski wiersz.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    arkadius_b
    typowy przykład nie dauna a grafomana

    · Zgłoś · 16 lat