pewnego dnia przyszedłem na świat i wykrzyczałem
Boże, jakiś ty piękny
od dziś należysz do mnie mój świecie!
tego samego dnia zapukało państwo i powiedziało
już jesteś nasz chłopczyku
następnie przyszedł kościół, żłobek, przedszkole,
szkoła, liczby, rachunki, komornik,
milicja, armia, władza ludowa,
demokratyczna, system
kobieta
wszyscy oni przyszli i zabrali mnie sobie
a wraz ze mną zabrali mi ciebie mój świecie
lecz pamiętam tę pięrwszą sekundę światła
dziękuję...
pierwsza sekunda światła
hłaskoverrock
hłaskoverrock
Wiersz
·
25 kwietnia 2008
co masz na myśli mówiąc, podany w tanim bałaganie? nie żebym się przejął, bo wiersz jest świetny, tylko jestem ciekawy...
wiersz nie musi być przepalony haszyszem, ale powinien nieść emocje, chodnikowe lub nie ale emocje... zresztą jak wszystko...
ot co... inne środowisko, różne wychowanie, inne miejsca, zapachy wydarzenia.. po prostu...