Literatura

Pożegnanie z... (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


Była przy mnie
I odeszła...
Była tak bardzo blisko
A teraz nie mogę
Jej ani myślą,
Ani wzrokiem sięgnąć.
Dotykałem jej niemal co dzień,
Teraz chwytam tylko pustkę...
Była tak piękna i nieokiełznana,
Pulsująca i radosna,
A teraz śni i łka w samotności...
Jej dotyk budził do życia
Nieznane żywioły,
A teraz sama myśl
Gasi płomień życia...
Jej widok rozpalał me serce,
W me myśli wkradał się chaos,
A teraz serce ostygło,
W myślach zagościł porządek...

Gdzie jesteś?
Nie wiem, ale bądź,
A wtedy ja...
Ja Cię odnajdę!

Dedicated to: Jagoda


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zaopiekuj się mną...
Paweł "Brodi" Rogoziński
Cisza
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca