wiła wianki ...

Grzesiek z nick-ąd

nocy brzemiennej frazami

nikt nie podniesie w kolana

sen o przyszłości sprzedany

dla pani trochę dla pana

 

co kwitnie i w ciemność oddycha

grzyby lub paproć raz w czerwcu

ożyją w miedzianych przepychach

rozwody na ślubnym kobiercu

 

doniesie choć nie donosi

pod młotkiem wystuka wolność

syna trzeba przeprosić

za paproć

i jej namolność

 

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 25 kwietnia 2008
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    eee za szybko się czyta:((((

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    arkadius_b
    od pierwszych wersów widać że to gniot..

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Zły Miś
    gniot też do czegoś służy? żeby ugniatać ?? więc w takim razie dobre :D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    ugniotłeś mi dzisiejszą niechęć do wstawania . gniotem w sen , nowy dzień niech sie toczy otwieram oczy na arkadiusa świat przeuroczy :D WITAJ DNIU!!! :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    smarek (s od super)
    ech tam zaraz gniot.. Arkadius, nie starasz się być obiektywny. Twój sposób na poezję nie jest jedyny.
    podoba mi sie wiersz. do pomyślenia :-)

    · Zgłoś · 16 lat